Faculty Senates Coordinating Council of the Contra Costa Community College District 500 Court Street, Martinez California 94553

FSCC President: CCC Academic Senate President: Richard Akers (510) 235-7800x4215 rakers@contracosta.edu LMC Academic Senate President: Michael Norris (925) 439-2181x3144 mnorris@losmedanos.edu DVC Faculty Senate President: Laurie Lema (925) 685-1230 x2207 lema@dvc.edu

Contra Costa Community College District ■ 500 Court Street, Martinez, CA 94553

Faculty Senates Coordinating Council Agenda

Faculty Senates Coordinating Council Meeting
Tuesday, November 2, 2010

10:00 AM-11:30 PM NOTE CHANGE IN MEETING TIME
Location: District Office (Check in with Guard in lobby)
or *CCCONFER-SEE INSTRUCTIONS BELOW

10:00-10:03 (3 min)	1.	APPROVAL OF AGENDA FOR NOVEMBER 2, 2010, AND MINUTES OF THE OCTOBER 5, 2010 MEETING. (discussion/action)
10:03-10:05 (2 min)	2.	PRESENTATIONS FROM THE PUBLIC - All Meetings Are Open - Everyone Welcome (information only)
10:05-10:10 (5 min)	3.	ANNOUNCEMENTS (information only)
10:10-10:25 (15 min)	4.	TEACHING ACADEMY (information/discussion) Nancy Ybarra will update Council on the implementation process for the Teaching Academy.
10:25-10:30 (5 min)	5.	ACHIEVEMENT GAP (information/discussion) Council will discuss achievement gap implications of the FSCC/DGC documents under discussion.
10:30-10:45 (15 min)	6.	AREA B MEETING (information/discussion) Council will discuss the resolutions and other information from the Area B Meeting.
10:45-10:55 (10 min)	7.	DISTRICT SB 1440 WORK GROUP (information/discussion) Council will discuss the results and next steps from the District SB 1440 work group.
10:55-11:05 (10 min)	8.	SB 1440 PRESENTATION (information/discussion) Council will discuss the presentation on SB 1440 requested by Chancellor Benjamin.
11:05-11:15 (10 min)	9.	ACCREDITATION #4 POLICIES AND PROCEDURES (information/discussion) Council will discuss recent last recommendations for the new accreditation #4 policies and procedures.
11:15-11:25 (10 min)	10.	POLICIES AND PROCEDURES PARALLEL PROCESSING AT DGC (information/discussion) Council will discuss idea of parallel processing when it comes to policies and procedures at DGC.
11:25-11:30 (5 min)	11.	DISTRICT EMAIL ANNOUNCEMENTS AND ADVERTISING Council will discuss the issue of announcements and advertising through district email.
11:30	12.	Adjournment - Next meeting November 30, 2010

*CCCCONFER is available for meeting participation.

Instructions:

> Dial your telephone conference line: (888) 886-3951

 $> Enter\ your\ pass\ code:\ 305457$

Participant Conference Features:

*0 - Contact the operator for assistance.

*6 – Mute/unmute your individual line for privacy.

Ouestions?

CCC Confer Client Services is available Monday through Friday between 8:00 am - 4:30 pm at 760-744-1150 ext 1537 or 1554 or email <u>clientservices@cccconfer.org</u>