Faculty Senates Coordinating Council of the Contra Costa Community College District 500 Court Street, Martinez California 94553

FSCC President: CCC Academic Senate President: Richard Akers (510) 235-7800x4215 rakers@contracosta.edu LMC Academic Senate President: Michael Norris (925) 439-2181x3144 mnorris@losmedanos.edu DVC Faculty Senate President: Laurie Lema (925) 685-1230 x2207 llema@dvc.edu Contra Costa Community College District ■ 500 Court Street, Martinez, CA 94553

Faculty Senates Coordinating Council Agenda

Faculty Senates Coordinating Council Meeting Tuesday, April 12, 2011 10:00 AM-11:30 PM

Location: District Office 5th Floor Conference Room or *CCCONFER-SEE INSTRUCTIONS BELOW

10:00-10:03 (3 min)	1.	APPROVAL OF AGENDA FOR APRIL 12, AND MINUTES OF THE MARCH 15, 2011 MEETING. (discussion/action)
10:03-10:05 (2 min)	2.	PRESENTATIONS FROM THE PUBLIC - All Meetings Are Open - Everyone Welcome (information only)
10:05-10:10 (5 min)	3.	ANNOUNCEMENTS (information only)
10:10-10:15 (5 min)	4.	SENATE PRESIDENT ELECTIONS (information/discussion) Council will discuss elections for their perspective Senate officers.
10:15-10:20 (5 min)	5.	ACHIEVEMENT GAP (information/discussion) Council will discuss the latest district-wide activities to address the Achievement Gap.
10:20-10:25 (5 min)	6.	COLLEGE PRESIDENT SELECTION PROCESS (information/discussion) Council will discuss the processes used to hire college presidents in the district.
10:25-10:30 (5 min)	7.	STUDENT EMAILS (information/discussion) Council will discuss the recent changes to the student email system.
10:30-10:40 (10 min)	8.	DGC UPDATE (information/discussion) Council will review and discuss the April 12, 2011 DGC agenda.
10:40-10:50 (10 min)	9.	SB 1440 (information/discussion) Council will discuss the progress on the SB 1440 transfer degrees.
10:50-11:00 (10 min)	10.	TEACHING ACADEMY (information/discussion) Council will discuss next steps to implement the selected Teaching Academy proposals.
11:00-11:15 (15 min)	11.	SCHEDULE/PROGRAM CUTS, WITHDRAWAL DATES AND REGISTRATION PRIORITIES (information/discussion) Council will discuss the impacts of the schedule cuts, including withdrawal dates and registration priorities, on student access.
11:15-11:25 (10 min)	12.	AREA B AND PLENARY SESSION (information/discussion) Council will discuss the proposed resolutions to be voted on at the Plenary Session.
11:25-11:30 (5 min)	13.	PROPOSAL FOR ACADEMIC SENATE SELF-STUDIES (information/discussion) Council will discuss a proposal by Doug Sabiston for community colleges to conduct a self-study in anticipation of an accreditation report.
11:30	14.	Adjournment - Next meeting May 17, 2011 - LAST MEETING OF THE YEAR

*CCCCONFER is available for meeting participation.

Instructions:

- > Dial your telephone conference line: (888) 886-3951
- > Enter your pass code: **942445**

Participant Conference Features:

- *0 Contact the operator for assistance.
- *6 Mute/unmute your individual line for privacy.

Ouestions?

CCC Confer Client Services is available Monday through Friday between 8:00 am - 4:30 pm at

760-744-1150 ext 1537 or 1554 or email clientservices@cccconfer.org