Faculty Senates Coordinating Council of the Contra Costa Community College District 500 Court Street, Martinez California 94553

FSCC President: DVC Faculty Senate President: Laurie Lema (925) 969-2509 or ext 22509 <u>llema@dvc.edu</u> CCC Academic Senate President: Wayne Organ (510) 236-6768 or ext 44822 <u>worgan@contracosta.edu</u> LMC Academic Senate President: Silvester Henderson (925)-439-2181 or ext 37806 <u>shenderson@losmedanos.edu</u> Contra Costa Community College District ■ 500 Court Street, Martinez, CA 94553

Faculty Senates Coordinating Council Agenda

Faculty Senates Coordinating Council Meeting Wednesday, October 1, 2014 1:30 PM – 3:00 PM *CCCONFER-SEE INSTRUCTIONS BELOW

1:30-1:32 (2 min)	-	1.	APPROVAL OF AGENDA FOR OCTOBER 1, 2014 AND THE MINUTES OF THE SEPTEMBER 3, 2014 MEETING. (discussion/action)
1:32-1:34 (2 min)	2.	PRESENTATIONS FROM THE PUBLIC - All Meetings Are Open - Everyone Welcome (information only)	
1:34-1:36 (2 min)	3.	ANNOUNCEMENTS/COUNCIL COMMENT (information only)	
1:36-1:45 (9 min)	4.	FSCC GOALS (discussion/action) Council will vote on FSCC goals for 2014-2015	
1:45-2:05 (20 min)	5.	SENATE BUDGET BP 18.04 (information/discussion) Council will review the procedure and discuss the senate budget allocation.	
2:05-2:30 (25 min)	6.	Polici	ICIES AND PROCEDURES (information/discussion) es and procedures on the DGC agenda and presented in District Consultation including HR 2030.08, 15, CI 4005.
2:30-2:40 (10 min)	7.		RICULUM CHAIRS MEETING AND REPEATABILITY UPDATES (information/discussion) cil will discuss this year's work with Curriculum Chairs and repeatability.
2:40-2:55 (15 min)	8.		ATE ON INCOMPLETE 75% RULE (information/discussion) cil will review information received on the 75% rule.
2:55-3:00 (5 min)	9.		JNCTS PARTICIPATION IN COLLEGE GOVERNANCE (information/discussion) cil will discuss adjuncts participation in each college's governance.
3:00	10.	ADJO	DURNMENT – NEXT MEETING NOVEMBER 5, 2014

*CCCCONFER is available for meeting participation if you are not onsite.

The presenter will log in from the meeting location with a separate pass code.

Participant Instructions:

> Dial your telephone conference line: (888) 450-4821

> Cell phone users dial: 719-785-4469

> Enter your passcode: 121852

Participant Conference Features:

*0 - Contact the operator for assistance.

*6 - Mute/unmute your individual line for privacy.

For assistance call CCC Confer Client Services M-F 8am-4pm 760-744-1150 ext 1537 or 1554

Email: <u>clientservices@cccconfer.org</u>

Fall 2014 Meeting Dates

September 3 October 1 October 15 November 5 November 19 December 3 1:30-3:00 via CCCConfer (log in instruction

Meetings are scheduled from 1:30-3:00 via CCCConfer (log in instructions includes on agendas) unless otherwise posted.