Faculty Senates Coordinating Council of the Contra Costa Community College District 500 Court Street, Martinez California 94553

FSCC President: DVC Academic Senate President: Beth McBrien (925) 969-2509 or ext 22509 <u>bmcbrien@dvc.edu</u> CCC Academic Senate PresidentBeth Goehring (510) 235-7800 ext 44799 <u>bgoehring@contracosta.edu</u> LMC Academic Senate President: Joshua Bearden (925)-439-2181 or ext. 37841 <u>jbearden@losmedanos.edu</u>

Faculty Senates Coordinating Council Meeting Agenda October 2, 2018 8:00 AM – 9:30 AM *CCCONFER-SEE INSTRUCTIONS BELOW		
8:00-8:03 (3 minutes)	1.	APPROVAL OF AGENDA FOR OCTOBER 2, 2018 AND APPROVAL OF THE MINUTES FROM SEPTEMBER 4, 2018. (discussion/action)
8:03-8:05 (2 minutes)	2.	PRESENTATIONS FROM THE PUBLIC (information only) All Meetings Are Open - Everyone Welcome
8:05-8:10 (5 minutes)	3.	ANNOUNCEMENTS/COUNCIL COMMENT (information only)
8:10-8:25 (15 minutes)	4.	KINESIOLOGY/GE REQUIREMENTS (information/discussion) McBrien will discuss with Council a request to reinstate the GE requirement of 2 units of kinesiology.
8:25-8:35 (10 minutes)	5.	WEB BLOCKING UPDATE (information/discussion) Beardon will update Council on discussions with District regarding the website blocking software
8:35-8:50 (15 minutes)	6.	SPRING DISTRICT-WIDE PLENARY DATE AND TOPICS (information/discussion) Council will set a date for the spring 2019 District-wide Academic Senates Plenary Meeting and discuss possible agenda topics.
8:50-9:05 (10 minutes)	7.	COMPRESSED CLANEDAR/HOURS OF INSTTRUCTION (information/discussion) Council will discuss faculty feedback so far on the compressed calendar. Huffman will discuss with Council Math's concern with the impact of the compressed calendar on hours of
9:05-9:15 (10 minutes)	8.	ACADEMIC CLAENDAR PLANNING (information/discussion) Beardon will discuss with Council how to coordinate gathering of faculty input on the Academic Calendar planning.
9:15-9:25 (10 minutes)	9.	FACULTY SERVICE ON MANAGEMENT HIRING COMMITTEES(information/discussion)Beardon will discuss with Council the topic of faculty service on management hiring
9:25-9:20 (5 minutes)	10.	REPORT OUT TO DGC AND GOVERNING BOARD (information/discussion) Council will review the DGC and Governing Board agendas and discuss topics they would like to address.
9:30	11.	ADJOURNMENT – NEXT MEETING NOVEMBER 6, 2018

***CCCCONFER**

Participant Instructions: Dial your telephone conference line: <u>1-719-785-4469</u> <u>Participant Passcode: 5034710</u> Toll free number available: 888-450-4821 Participant Conference Feature *6 - Mute/unmute your line The presenter will log in from the meeting location with a separate pass code. FOR ASSISTANCE: CCC Confer Tech Support - Monday - Friday between 8:00 am - 4:00 pm Phone: 1-760-744-1150 ext 1537 or 1554 Email: clientservices@cccconfer.org